Naš domač gin Burje, ki ga z največjo mero ljubezni in ustvarjanja izdeluje chef kuhinje in lastnik Eko hiše Na razpotju Primož Plesnik, je dobitnik večih mednarodnih nagrad:
Odlikujejo ga vonjave in okusi visokogorskih planot Kamniško-Savinjskih Alp.
Destiliran je iz naravnih izvlečkov brinovih jagod, iglic ruševja ter izbranih alpskih zelišč, zato radi rečemo, da gin Burje prinaša v kozarec pristno izkušnjo alpskega okolja. Pridelujemo ga iz 9-ih zelišč, glavno noto aplskosti pa mu daje ruševje, ki raste na visokih pobočjih, imenuje pa se BURJE, od tod tudi ime našega gina BURJE. Vsa zelišča skupaj ustvarjajo zgodbo, ki bo pobožala vašo dušo in razvajala vaše brbončice.
Vsa zelišča ter borove iglice ročno osmukamo ter jih pripravimo za nadaljnji postopek parne destilacije. Prav zato je vsak požirek zgodba o trajnostnem odnosu do narave, ki je Primožu, ustvarjalcu našega gina, omogočil, da je ujel okus polnega alpskega karakterja.
Pijačo serviramo ohlajeno s kockami ledu, največkrat jo mešamo z visokokakovostnim tonikom, ki vsebuje pravi kinin, z dekorativnim dodatkom brinove ali borove vejice in nekaj brinovih jagod.
"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!"
Naš domač gin Burje, ki ga z največjo mero ljubezni in ustvarjanja izdeluje chef kuhinje in lastnik Eko hiše Na razpotju Primož Plesnik, je dobitnik večih mednarodnih nagrad:
Naš domač gin Burje, ki ga z največjo mero ljubezni in ustvarjanja izdeluje chef kuhinje in lastnik Eko hiše Na razpotju Primož Plesnik, je dobitnik večih mednarodnih nagrad:
2022 /London
2024 /Berlin
Craft Spirits Berlin Awards 2024, srebrna medalja
The Gin Guide Awards 2024, uvrstitev v finalni izbor za najboljše gine v konkurenci 35 držav
2024 /London
2023 /Dutovlje
Festival Dutovlje 2023, bronasta medalja
London Spirits Competition 2022, srebrna medalja
2023 /London
London Spirits Competition 2023, bronasta medalja
Odlikujejo ga vonjave in okusi visokogorskih planot Kamniško-Savinjskih Alp.
Destiliran je iz naravnih izvlečkov brinovih jagod, iglic ruševja ter izbranih alpskih zelišč, zato radi rečemo, da gin Burje prinaša v kozarec pristno izkušnjo alpskega okolja. Aromatični destilati so iz materine dušice, dobre misli, mete, melise, rmana, ognjiča in lipe, ki ustvarjajo zgodbo, ki bo pobožala vašo dušo in razvajala vaše brbončice.
Vsa zelišča so vzgojena in nabrana v Logarski dolini na vrtovih, ki jih obdelujemo po permakulturnih načelih, nekaj samoniklih zelišč v sezoni pa naberemo na Plesnikovi planini na višini nad 1100 m nadmorske višine. Ime BURJE izvira iz grmičastega bora, ki raste med skalovjem nad gozdno mejo 1100 m na Plesnikovi planini - na Solčavskem poznanega kot »burje«.
Vsa zelišča ter borove iglice ročno osmukamo ter jih pripravimo za nadaljnji postopek parne destilacije. Prav zato je vsak požirek zgodba o trajnostnem odnosu do narave, ki je Primožu, ustvarjalcu našega gina, omogočil, da je ujel okus polnega alpskega karakterja.
Pijačo serviramo ohlajeno s kockami ledu, največkrat jo mešamo z visokokakovostnim tonikom, ki vsebuje pravi kinin, z dekorativnim dodatkom brinove ali borove vejice in nekaj brinovih jagod.
"Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!"