˂
˃

Gin Burje 0,5l

Gin Burje
  Cena brez DDV: 24,59 €
Cena z DDV: 30,00 €

Opis izdelka


Gin Burje je žgana pijača, produkt destilacije naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih alpskih zelišč. Aromatični destilati iz brinovih jagod, materine dušice, dobre misli, mete, melise, rmana, ognjiča in lipe pripovedujejo zgodbo iz visokogorja Kamniško-Savinjskih Alp, s svojo specifično smolno aromo pa nežno poboža po duši prijetno utrujenega gurmanskega alpskega popotnika.  

Gin je dobil ime po grmičastem boru, ki raste med skalovjem nad gozdno mejo. Na Solčavskem to ruševje že od nekdaj imenujemo »burje«.  Pozimi dajejo »burjevi« grmi na visokogorskih pašnikih zavetje ruševcu, poleti  pa hladno senco Jezersko-Solčavski ovci.

 »Či boš kej šou na Krufičkә, mi pa prnes za 'n vrgni pušlc burja.«


Dodatne informacije


Shranjevanje : skladišči se v originalno zaprtih steklenicah v suhem, hladnem in zračnem prostoru. Priporočljivo je, da proizvod ni skladiščen pri temperaturi nižji od 0 °C in prav tako, da ni izpostavljen sončni svetlobi in toploti.

Vsebnost alkohola: 42,00 vol. %

Navodila za uporabo: Gin je namenjen polnoletnim osebam, ki si želijo vrhunsko alkoholno pijačo s posebno bogatim okusom brinovih jagod, bora in izbranih alpskih zelišč. Pijača se servira in pije samostojno, ohlajena  s kockami ledu, največkrat pa se pije mešana s visokokakovostnim tonikom, ki vsebuje pravi kinin, z dekorativnim dodatkom brinove ali borove vejice in nekaj brinovih jagod.

Neto količina: 0,5l

Živilo vsebuje alkohol, zato za otroke do 18. leta ni primerno. Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.