Kontakt/Contact

Penzion "Na Razpotju"
+386 (0)3 839 16 50
+386 (0)31 249 441
razpotje(at)siol.net

Pravljični gozd

Doživi pravljice, razgibaj čutila, spoznaj gozd...
VSTOPI

Logarska dolina

Igra narave je Logarsko dolino ustvarila globoko v osrčju Savinjskih Alp in jo obdala s preko 2000 metrov visokimi vršaci...
VSTOPI

Škratove dobrote

Stran v izdelavi!

Škratov HIŠNI ČAJ

skrat_vŽe pred stoletji so ljudje uživali čaj, narejen iz zelišč, nabranih na domačem vrtu, travniku ali v gozdu. Danes, ko zanimanje za vzgojo domačih zelišč spet narašča, pa se stare tradicije vzgoje in pitja domačega čaja spet prebujajo. 

Škratov HIŠNI ČAJ iz Logarske doline

Rože za čaj vedno nabiramo ob točno določenih dnevih in urah. Temu reče »biodinamični način«, Ta starodavni način je skozi generacije pomagal ljudem pri pridelavi in spravilu pridelka, pri sečnji lesa, nabiranju gozdnih plodov in čajev. Od zgodnje pomladi do pozne jeseni ob posebnih dnevih nabiramo zdravilne rastline. Ob dnevih za cvet točno opoldne nabiramo cvetove, takrat imajo cvetovi največ eteričnih olj in največjo zdravilno moč. Skrbno prebrane in očiščene rastlinice sušimo pod streho v senci na posebni mizi, ki je namenjena le tovrstnim opravkom. Posušene, a še vedno živih barv rože previdno pospravimo v platnene vrečke, te pa v večje pločevinaste škatle, ki so nepredušno zaprte. Nabiranje in sušenje plodov je še malo bolj zahtevno, ker traja več dni. Najbolj ugodni dnevi za to so dnevi za plod. Tako se sadeži tudi lepo ohranijo, v čaju pa se njihov okus in aroma popolnoma povrneta.

Škratova MARMELADA
Škratovi PIŠKOTI
Škratov SIRUP
Škratov KATUROVC
Škratova SALAMA
Penzion "Na razpotju"
Logarska dolina 14
3335 Solčava, Slovenija
03/ 839 16 50, 031 249 441
rezervacija

Foto galerija Na razpotju